sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Projektijuttua

Heipsis vaan kaikille!

Kyselin aiemmin halukkuutta pidempään yrittäneiden projektiin osallistumiseen, ja halukkaitahan löytyi vaikka kuinka paljon! Osa osallistuu myös pian alkavaan Täpinää talveen-projektiin ja osa osallistuisi vain tähän. Tässä hieman koontia tähän asti tulleista vastauksista kysymyksiini.


 • Mikäli projekti toteutuu, millainen "raja" projektille asetetaan? Keskustelua on Lunan kommenttiboksissa käyty puolen vuoden rajasta aina vuoden rajaan. Virallisesti lapsettomaksi lääketiede lukee vuoden jälkeen, mutta mitä mieltä sinä olet?
Vaikuttaisi, että vuoden yrittämistä pidetään sopivana rajana tälle projektille.

 • Kuinka pitkä projektin tulisi olla, onko sillä merkitystä?
Ehdotetut ajat ovat 3-4kk ja 3-5kk, loput jättäisivät päätöksen minun tehtäväkseni.
 • Kannattaisitteko ehdotusta projektiblogin luomiselle vai haluaisitteko päivitysten tapahtuvan vetäjän blogissa niinkuin tähänkin asti? Mikäli kannatatte projektille omaa blogia, haluatteko kirjoitusikeuden kaikille projektiin osallistuville vai vain vetäjälle? Kirjoitusoikeuden ollessa kaikilla kaikki projektilaiset voisivat lisätä blogiin postauksia halutessaan.
Pääosin projektiblogi tuntuu keräävän kiinnostusta, juttelen siitä lisää postauksen lopussa.
 • Kuinka usein projektipäivityksiä kaivataan?
Ehdotuksia on tullut seuraavasti: 2-3vkon välein, 3-4vkon välein sekä projektin tiimoilta 1-2vkon välein, mutta projektilaisten kuulumiset 2-3vkon välein. Moni jättäisi tämänkin minun päätettäväkseni.
 • Halloweeniksi haamu-proggiksessa on nyt kokeiltu uutena asiana keskustelunavauksia viikottain. Haluatteko jatkaa samantyylisiä keskustelunavauksia vai jotain aivan muuta? Mitä?
 • Mitä muuta haluaisitte projektilta?
Keskustelunavaukset viikottain eivät saaneet hurrausta, sillä Junnan projektissa koluttiin jo monta aihetta. Ainakin keskusteluille tarvittaisiin hitaampi tahti. Kuukausittaista teemaa ehdotettiin, samoin kuin esimerkiksi yhteisen kirjan lukua tai leffan katsomista. Resepteistäkin oli juttua :)  Alla vielä joitain kommentteja aiheesta.

 -Jotakin josta saisi voimaa jatkaa eteenpäin. Positiivisia asioita. Kannustusta. Tekemistä. Tukea.
-Vertaistukea, jännittämistä yhdessä toisten kanssa, ideoita ja ajatuksia
-En kaipaa kauheastikaan oheistoimintaa, vaikkakin keskusteluavaukset olivat kivoja
-Oheistoiminnassa on se hyvä puoli, että se aktivoi kaikkia projektilaisia. Keskustelut olivat mielestäni oikein hyviä, mutta nopean tempon vuoksi en itse ehtinyt kamalasti osallistua keskusteluihin. Ehkä nyt olisi aika jollekin muulle oheistoiminnalle.
 • Viimeisenä muttei vähäisimpänä, projekti tarvitsee alkaessaan jonkinlaisen nimen...
Ehdotuksia tuli kolme: Hiljaa hyvä tulee, Toiveikkaana jo toista vuotta sekä Plussalle pakkasessa 2011. Tässäkin yllättävän moni oli valmis luottamaan minun mielikuvitukseeni :D


Olen nyt hieman päässäni jalostanut ajatusta projektiblogista, joten nyt minulla olisi esitellä teille hieman valmiimpi idea. Tein nopeasti tällaisen testiblogin itselleni. Tulevaisuudessa joko poistan tai piilotan sen, mutta tällä hetkellä se saa luvan esitellä teille kymmenessä minuutissa kyhäämääni projektiblogin raakiletta. Olen siis nyt hetkisen jalostanut ajatusta ja minä jotenkin kovasti haluaisin jotain vähän erilaista.


Pidempään lapsettomana olleilla aikakäsitys on todella erilainen kuin juuri aloittaneilla, niinkuin joku kommenteissa kirjoittelikin. Kuukausi on lyhyt aika, hoitooihin pääsy kestää itse hoidoista puhumattakaan. Haluaisin aktiivisempaa ja yhteisöllisempää toteutusta, kuin tähän asti seurailemani projektit ovat olleet. Netin keskustelupalstat ovat aika hiljaisia, tai sitten en ole löytänyt oikeita palstoja. Aktiiviset ovat asiattomia Suomi24:n tyyliin.


Ehdotukseni on siis tämä: Perustetaan projektiblogi ylläolevan raakileen tyyliin. Kerätään sinne projektilaiset ja kootaan projektilaisten kuulumisia yhteen silloin tällöin, esimerkiksi kerran kuussa. Pidetään blogi julkisena. Kirjoitusoikeus joko vain minulla tai kaikilla, aivan kuten halutaan. Henkilökohtaisesti haluaisin pitää projektin jatkuvana, ilman alkua ja loppua.  Näin ollen siihen voisi jossain vaiheessa liittyä mukaan uusia kauemmin yrittäneitä, sillä tavoitehan on että me kaikki jossain vaiheessa putoaisimme kelkasta pois plussan johdosta. Veto- ja päivitysvastuun voisin nyt ottaa, mutta ehkä jossain vaiheessa vetäjää voisi vaihtaakin?


Miltä raakile näyttää, millaisia ajatuksia herää? Jos haluatte, niin voidaan toteuttaa projekti määräaikaisenakin, samaan tyyliin kuin aiemmatkin projektit. Kommentointia kehiin :)


P.S. Sivupalkissa kaksi kyselyä aiheeseen liittyen!

10 kommenttia:

 1. Jatkuva projekti ja tuo oma blogi kuulostaa kivalta. Piakkoinhan tässä tulee itselläkin vuosi täyteen niin sitten voisin mahdollisesti olla kiinnostunut liittymään tuohon blogiin jos se menee niin että aina sitten voi liittyä mukaan :) Jos projekti on jatkuva niin nimi voisi olla jotain tyyliin: pitkään toivotut

  VastaaPoista
 2. Yhteinen blogi on hyvä idea ja ihan vaan sinun ja muiden mahdollisten vetäjien vuoksi suosittelisin kirjoitusoikeuksia kaikille. Sinun ideat kuulostaa hyvältä ja toisaalta, jos se ei lähde toimimaan, niin se vaan luultavasti hiipuu hiljalleen ja tilalle tulee jotakin muuta. Jotenkin uskoisin, että tällaiselle yhteisrakennushankkeelle olisi tilausta. :) Ei muuta kuin tuulta päin!

  VastaaPoista
 3. Tuo blogin raakile näytti lupaavalta! Siinä on ideaa että projektiin voisi liittyä myöhemminkin, eli projekti olisi jatkuvaluonteinen. Kannatan!

  VastaaPoista
 4. Heeiij, hienoa idea ja hyvältä näyttää!

  En vielä varsinaisesti lue itseäni "lapsettomaksi", kun kerran raskauduin (vaikka se keskenmenoon heti päätyikin) viime keväänä ennen kuin se vuosi yritystä tuli täyteen. Siitä on nyt noin puoli vuotta ja jos ei sitten suurta ihmettä tapahdu, niin polikäynti on juuri pian edessä.
  Jos siis tähän projektiin tulee olemaan jatkuva osallistumismahdollisuus, niin voisin liittyä myöhemmin mukaan, jos siltä alkaa näyttämään, että se lapsettomuuden leima tännekin virallisesti lyödään.

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Blogi vaikuttaa todella hienolta ja uskon kovasti, että sen kautta saadaan kaivattua yhteistoimintaa ja vertaistukea.

  Jatkuvan projektiblogin sisällähän voitaisiin aina toisinaan järjestää määräaikaisia teemaprojekteja tyyliin henkinen tai fyysinen hyvinvointi tai vaikkapa niitä mainittuja reseptejä, käsityöjuttuja tms.

  Ehdin jo innostua!

  VastaaPoista
 6. Jatkuvaa porukkaa minäkin kaipaan, koska vierastan noita projekteja. Ihan tarpeeksi kurjaa on, kun ei omassa projektissa tässäkään kierrossa tärpännyt, en halua erikseen tuntea oloni kurjaksi siitä ettei tässäkään projektissa tärpännyt. Itse toivon että tuo blogi/porukka keskittyisi mahdollisimman paljon "vain" tähän lapsettomuusaiheeseen, koska reseptejä ja käsitöitä on netti pullollaan muutenkin. Toki sitten taas lapsettomuuteen auttavat (tai toivottavasti auttavat) reseptit ja kikkakolmoset ovat sitten asia erikseen :)

  Luulen, että porukkaan liittymiselle olisi hyvä olla joku viitteellinen aikaraja ja loogista olisi lähteä sillä virallisella lapsettomuuden määritelmällä eli yhden vuoden yrittämisellä. Jokainen sitten pähkiköön keskenään kuuluuko tähän porukkaan, vaikka onkin jossain vaiheessa onnistunut kotikonstein, mutta uskon että tuo suuntaa antava määritelmä kuitenkin karsisi pois niitä "iik ollaan poikkiksen kaa 19 ja ollaan seukattu kaks kuukautta ja nyt on lapsella lupa tulla!" -osallistujia.

  Toteutusta pitänee vähän ehkä mietiskellä ja sulatella vielä rauhassa, mutta äkkiseltään tuli mieleen sellainen idea, että vaikkapa joka viikko olisi yhden tyypin vuoro kirjoittaa yksi päivitys ja sen lisäksi mahdollisesti koottaisiin yhteistä päivitystä. Ennakkoon annetuilla vuoroilla varmistettaisiin se, että edes silloin tällöin joku kirjoittaa jotain ja että jokaisen vuoro on joskus eikä tarvitse miettiä, että onkohan tämä nyt sellainen juttu mitä kehtaa tuonne kirjoittaa. Kirjoitus voisi hyvinkin olla keskustelunaloitus tai gallup-luonteinen kysely tai sitten ihan omia taustatietoja, kuulumisia tai pohdintoja. Noita koottuja päivityksiä olen projekteja seuratessa hieman vierastanut siksi, koska kuitenkin seuraan useita niistä blogeista joten minun ei tarvitse lukea niistä koontia enää muualta, ja niitä muita en ole muutenkaan innostunut syystä tai toisesta seuraamaan (ja useimmista blogeista löytyy linkkivinkkejä niihin hetkiin, kun etsin lisää luettavaa), joten se muutaman lauseen koontipäivitys tuskin tekee minua hullua hurskaammaksi. En myöskään kuuna päivänä tule lähtemään noihin "perinteisiin" projekteihin vetäjäksi ihan sen takia, koska silloin joutuisin tiettynä aikana kahlaamaan läpi mahdollisesti hyvinkin suuren määrän blogeja melko perusteellisesti pystyäkseni kirjoittamaan niistä jonkinlaiset tiivistelmät, ja koen tuon aika kohtuuttoman suureksi hommaksi kaikille vetäjille.

  Summa summarum: jatkuvaa porukkahöpinää melko tiukasti lapsettomuus-aiheessa pysyen kaipaan minä, oli se sitten yhteinen blogi tai keskustelupalsta (Simpukan palstan käyttäjätunnuksia vielä odottelen enkä tiedä miten vilkasta siellä on).

  VastaaPoista
 7. Hei! Olen taustalla seurannut tätä lapsettomuusaiheisen projektin "kehittymistä" ja kysyisinkin, että voisiko siihen tulla mukaan, vaikka on jo pidempi lapsettomuus ja hoitojakin takana? Aiemmin ajattelin, ettei minun kannata liittyä, jos projekti kestää vain muutaman kuukauden, koska meillä seuraava hoito alkaa vasta vuodenvaihteen jälkeen. Mutta jos projekti olisi jatkuva, olisin minäkin kiinnostunut. Jos siis vaan mukaan sopii, vaikka yritystä on siis jo takana reippaamin kuin tuo yksi vuosi.

  VastaaPoista
 8. Hip ja hop! Mahtavaa yhteisöllisyyttä ja innovatiivisuutta! Jatkakaa samaan malliin :) *terveiset täältä taustalta*

  VastaaPoista
 9. Tuo projektiblogi vaikuttaa todella hyvältä idealta! Haluan olla ehdottomasti mukana. Olen mukautuvainen ja melkeimpä kaikki käy.

  VastaaPoista
 10. Heips! Mikäs projektin tilanne on nyt? Olin tuossa viikon koneettomana ja tipahtanut kärryiltä sen myötä.. :)

  VastaaPoista