keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kohti uusia pettymyksiä

Polikäynti takana. Kaikki meni juuri niinkuin pelkäsin. Heti päivään jälkeen mainittiin, että on sitten valtakunnallisesti ja heilläkin käytössä oleva painoraja hoitoihin. Vähintään 12kg on saatava pois, jotta voidaan tehdä mitään. Edes aiemmin käytössä olleita clomeja ei uusittu, sillä se on hoitoa. Ja sitähän he eivät kaltaiselleni valaalle voi tehdä.

Jotain sentään saatiin aikaiseksi. Ultrattiin ja sanoivat (kun aikani itkin), että voivat tutkia tällaisia valaitakin jos haluan. Tietenkin haluan! SSG eli munajohtimien aukiolotutkimus on ensi tiistaina. Oltaisi tehty samantien, mutta meneillään vielä oleva kuukautisvuoto estää sen. Ultratessaan lääkäri totesi molempien munasarjojen olevan monirakkulaiset, toisen pahemmin kuin toisen. Sanoi suoraan, että siinä aika selkeä syy katoaviin kuukautisiin ja epäsäännöllisyyteen. Verikokeita otettiin kahdeksan putkilon verran, tuloksia saa tiistain SSG-käynnillä.

En voi käsittää, miten munasarjoissani ei aiemmin ole ollut selkeää pco:ta, vielä toukokuussa gyne sanoi toisessa olevan vain  pienen rypälemäisen alueen ja toisen olevan aivan ok. Voiko se muka näin nopeasti muuttua, vai onko gynen silmissä eroa?

Nyt koitan nostaa leuan pystyyn ja painella kohti uusia pettymyksiä. Kun paino on pudotettu, saa soittaa ja varata ajan. Sitten hoidetaan, vissiin kai niillä Clomeilla.

P.S. Ai niin, sainhan minä Metforem-reseptin. Vaikkei diabetestä olekaan. Sillä kuulemma on jotain tekoa pco:n kanssa.

8 kommenttia:

  1. Hei! Täällä myös "metuja" napsiva pco:lainen. Itse olen saanut niistä painoon apua vasta nyt, kun tosissani yritän laihduttaa. Karppauksesta kuulemma on suuri apu monirakkulaisuuteen. Toista viikkoa karppaavana voin kertoa että painoon sillä on ainakin todella hyvä vaikutus.

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen karppauksella pco:ta hoitanut, tosin mulla ei ikinä ollut kierto-ongelmia tai ylipainoa. Jokatapauksessa keväällä 2009 molemmat munasarjat olivat monirakkulaiset, ja syksyllä 2010 toinen oli jo täysin terve ja toinen vain lievästi pco-tyyppinen. Ainoa muutos elämäntavoissa tuolla välillä oli karppauksen aloittaminen, joten uskon sillä olleen ainakin jotain tekemistä tilanteen korjaantumisen kanssa :)

    Toivottavasti metut pelittää. Osalle niistä on huomattavaa apua, kun pitää tiputtaa kiloja.

    VastaaPoista
  3. Naiselta ei ikinä saisi kysyä painoa mutta kysyn kuitenkin. Eli mikä on tuo raja missä mennään? Itse 170cm/89kg. Yksi syy miksi en halua lääkäriin menoa edes ajatella on se että ensimmäinen mikä tulee vastaan on ohje tiputtaa painoa. Vaikka toisaalta haluaisin saada jossain vaiheessa kilpparitestit koska epäilen niissä olevan häikkää. Paino kun ei suurista yrityksistä huolimatta laske.

    Itse olen ollut jonkilaisella vähähiilarisella n. vuoden verran, pastat, peruna riisi yms. pois. Ruisleipää, salaattia, juureksia ja lihaa/maitotuotteita. En tiedä pitäisikö vielä rutistaa ja yrittää vähentää hiilareita.

    Suunnattomasti sitkeyttä pudotusprojektiin. Olen sitä mieltä että jos laihduttaminen olisi helppoa, ei meillä olisi ylipaino-ongelmia. Ei kukaan nauti tästä tilasta vaikka väittävätkin että lihavat on leppoisia..

    VastaaPoista
  4. Heips! Suosittelen ottamaan vahvat d-lisät ruokavalioon, jos ne eivät vielä siihen kuulu. Ja D-vitamiinia kannattaa siis napsia huomattavasti suomalaisia suosituksia enemmän - suomalaiset suositukset kun ovat aivan liian alhaisia.
    Tämän vinkin siis suuntaan ihan kaikille vastustuskyvyn yms. positiivisten vaikutusten takia, mutta ilmeisesti pco:takin ajatellen on hyviä vaikutuksia (Vitamin D can aid fertility).

    Täältä saa halvalla vahvoja D-vitamiineja: iherb.com; on amerikkalainen kauppa, mutta on melko nopea toimituksissaan ja luotettava. (Itse syön näitä (=60 mikrogrammaa; otan yhden päivässä, paitsi kesällä vähemmän). :)

    VastaaPoista
  5. Laitoin sun toiseen blogiin kommenttia, mutta jostain syystä ne häviää vaan bittiavaruuteen. Laitan siis karppausaiheeseen liittyvää juttua tähän :)

    Mä en siis varsinaisesti karppaa, mutta en kuitenkaan syö lainkaan riisiä, perunaa, karkkia, pullaa, keksejä tai vaaleaa leipää. Näiden tilalle on tullut lisää kalaa, lihaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä (mun mies on enempi karppaus linjalla ja hän ei syö näitä kahta jälkimmäistä). Kesällä on tehty paljon salaatteja ja tuntuu että vaihtoehtoja on ihan yllättävänkin paljon.

    Näillä on saatu painoasiat taas hallintaan. Miehellä on paino tippunut enempi kuin mulla, koska sillä on enempi tiputettavaa ;)) Itse kokeilin myös kalorilaskuria ja se on auttanut hahmottamaan erinnäisiä asiota!

    VastaaPoista
  6. Voi ei, toivottavasti tuo aukiolotutkimus menee hyvin eikä olisi kovin kivulias. Yritä pitää itsesi rauhallisena ja rentona! <3

    VastaaPoista
  7. Kiitokset kaikille kommenteista <3

    Kivi: Saa minulta kysyä, sillä lukeehan se avoimesti tuolla toisessa blogissanikin ;) Olen todella, todella paljon suurempi kuin sinä, joten ei hätää. 109kg/164cm.

    Paju: Kyllä molemmat kommentit tulivat, mutta mulla on siellä vielä se hyväksyntä päällä. Jos katsoit tarkkaan niin kommenttikentän alalaitaan tuli varmaan teksti "Kommenttisi näytetään hyväksynnän jälkeen". :)

    VastaaPoista
  8. Huomasin nyt vasta tekstisi, mutta tulinpahan vielä kannustamaan ja kertomaan että minulle metuista ainakin oli apua heti ensimmäisellä kierrolla ja tulin raskaaksi. Itselläni ei tosin ollut painon kanssa ongelmaa, mutta PCO:hon tuntui auttavan. Eli peukut vaan pystyyn, toivottavasti ei metut tuo tullessaan kovia sivuoireita niin kuin minulla..! :)

    VastaaPoista